Het West-Indisch Huis werd in 1617 gebouwd als vleeshal en wachtruimte voor de schutterij. In 1623 werd het pand hoofdkwartier van de West-Indische Compagnie alwaar bevelhebbers in 1625 opdracht gaven tot de bouw van het fort Nieuw Amsterdam op het eiland Manhattan, nu bekend als de wereldstad New York.
Nieuw Amsterdam
Op de drukke Haarlemmerstraat stap je bij Nieuw Amsterdam binnen in een ruim opzet sfeervol eetcafé bestaande uit veel houten, tweedehands meubels, gemaakt van een ouderwetse trambank en een bibliotheekkast. De gezellige huiskamer van de Haarlemmerbuurt doet dienst als restaurant en café, en is zeer populair onder Amsterdammers die er graag een Mokums broodje halfom of ossenworst, oma’s bal of een uitsmijter eten. ’s Avonds ben je er aan het juiste adres voor sliptong, slakken, mosselen, kip met huisgemaakt friet en appelmoes en wenterteefjes.
“Met het openen van Nieuw Amsterdam wilde we de uitstraling van een Amsterdamse kroeg met bekende Hollandse gerechten van restaurantniveau met ingrediënten uit de buurt. Het liefst afkomstig van winkels van de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk.”
Herenoprichters
Ondernemers Teun Vermaas, Jorien Feijtes, Thomas Anderiesen, Pim Evers en Matan Schabracq en Tamir Schabracq hebben een neusje voor het opzetten van succesvolle horecazaken. Alwaar het succesverhaal ooit van start ging met de opening van Hannekes Boom op de Dijkgracht zijn de heren nu eigenaar van 13 horecazaken in Amsterdam. Van Hannekes Boom tot De Bloemenbar, Disco Dolly, Meneer Nieges, Claire, De Vergulden Eenhoorn, Brasserie Lolita, Nieuw Amsterdam en 5 vestigingen van Cannibale Royale.